ჭეო (ფუტკრის პური)
ჭეო ანუ ფუტკრის პური, ფუტკრების მიერ ფიჭაში ჩატკეპნილი და ფერმენტირებული ყვავილის მტვერია. ჭეოს მიღების იდუმალი პროცესი მილიონობით წლის განმავლობაში განიცდიდა სრულყოფას. როგორც წესი, მეფუტკრეები ჭეოს ფიჭიდან არ იღებდნენ. ფუტკრის ეს პროდუქტი ფართო მასებს კომპანია „ტენტორიუმმა“ გააცნო. დღეს კი ჭეო ძალზე პოპულარული მონოპროდუქტია. მასში ცილების (პროტეინების) რაოდენობა 20%-ია, ნახშირწყლების 35%-ია, მინერალური ნივთიერებების 2,5%-ია. ის ასევე შეიცავს რძემჟავას, ვიტამინებს (А, Е და В ჯგუფს) და ფერმენტებს. ჭეო დადებითად მოქმედებს ადამიანის ორგანიზმზე: აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, აღადგენს ენდოკრინული და საჭმლის მომნელებელი სისტემების ნორმალურ ფუნქციონირებას, ამაღლებს იმუნიტეტს და ადამიანის ორგანიზმის ადაპტოგენურ შესაძლებლობებს.
© 2023 ინტერნეტ-მაღაზია